Sølvfisk billeder

Sølvkræ er små, vingeløse insekter, der ofte findes i fugtige områder i vores hjem, såsom badeværelser og køkkener. Sølvkræ kaldes også sølvfisk. Selvom de ikke er farlige for mennesker, kan de være en ubehagelig og generende tilstedeværelse. Derfor er sølvkræ bekæmpelse vigtig, hvis man har dem i sit hjem.

Er det Sølvkræ eller Skægkræ du har i dit hjem?

Det er dog vigtigt at vide om det er sølvkræ (også kaldet sølvfisk), eller den større skægkræ, du har i dit hjem. Den større Skægkræ minder om sølvfisken, men har en række kendetegn, som adskiller den fra sin slægtning:

– En fuldvoksen skægkræ er lidt større end sølvfisken og bliver som regel op til to cm lang.

– Skægkræ har lige som sølvfisken tre haletråde bagud, men de er længere end hos sølvfisken.

– Skægkræet er ikke så skinnende som sølvfisken, men har i stedet en mere lys og brunlig krop med ’skæg’ på.

– Skægkræ har kraftige børster foran på hovedet.

– Hvor sølvfisk kun kravler ved jordoverfladen, er skægkræet bedre til at kravle og kan derfor også findes på f.eks. vægge, i skabe, loft og på reoler.

– Skægkræ formerer sig mere end sølvfisk og findes derfor ofte i et større antal ad gangen

Du kan opsætte skægkræ limfælder, der både vil fange sølvkræ og skægkræ, på den måde kan du finde ud af om du har begge dyr i dit hjem.

Bekæmpelse af Sølvkræ

Er det ”bare” sølvkræ du har (altså sølvfisk), da er en af de mest effektive måder at bekæmpe sølvkræ er at fjerne de miljøer, hvor de trives. Sølvkræ trives i fugtige områder, så det er vigtigt at tørre overflader grundigt og undgå at lade vand stå stille i længere tid i badeværelset eller køkkenet. Brug også en affugter i fugtige rum for at reducere luftfugtigheden og dermed reducere muligheden for sølvkræ.

En anden måde at bekæmpe sølvkræ på er ved at bruge limfælder, insektspray eller en anden form for insektmiddel specielt designet til at bekæmpe sølvkræ. Vi anbefaler dog, at man bruger giftfrie midler, da disse ikke er sundhedsskadelige for dig og din familie eller husdyr/små børn. Vi anbefaler de effektive og giftfrie fælder fra Trapit.dk.

Fjern Fødekilderne, rengør og opsæt fælder

Det er også en god idé at fjerne eventuelle fødekilder, som sølvkræene kan leve af. Dette kan være en udfordring, da sølvkræ kan leve af en bred vifte af ting, herunder stivelse, papir og organisk materiale. Men ved at sørge for at opbevare mad og papirprodukter i tætsluttende beholdere, og ved at holde dit hjem generelt rent og ryddeligt, kan du reducere risikoen for sølvkræ.

Hvis du har forsøgt at bekæmpe sølvkræ i dit hjem uden succes, kan det være en god idé at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. De vil kunne hjælpe med at identificere kilden til problemet og finde den bedste løsning til at bekæmpe sølvkræene.

Vi anbefaler dog, at man starter med en god hovedrengøring, og opsættelse af giftfrie limfælder i alle rum, gerne én fælde pr. 5 kvm. Hvorpå dette ofte kan reducere antallet betragteligt. Skift gerne fælderne 2-3 gange (en gang pr. måned). Og se om problemet ikke er blevet løst. Man kan dog med fordel lade nogle fælder stå løbende, så vil de kunne holde bestanden nede. Hvis man har fået den større skægkræ ind i sit hjem, da kan det være næsten umuligt at få den helt væk, men man kan dog ved at følge ovenstående holde dem nede på et minimum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *