Rionet bruges normalt i byggeverdenen, hvor det bruges til armering af beton, fundamenter og ved lægning af gulvvarmeslanger osv. Rionet går også under navne som armeringsnet, armeringsgitter eller armeringsvæv. Anvendelses mulighederne er rigtig mange, når man snakker om rionet, specielt de private forbrugeren har taget det populære stål net til sig.

Rionet – Og de mange muligheder

I dag er det blevet yderst moderne at få lavet sig et hegn af rionet, eller bede af corten stål – der efter 2-3 måneder får en naturligt rustik rusten farve. I dag bruger mange rionettet til flotte hegn, espalier til træer og buske, sågar til smarte opslagstavler i det moderne hjem.
Hvis du derfor søger efter et nyt hegn til haven, så kan et flot rionet hegn sagtens være den ideelle løsning. Anvendelses mulighederne er rigtig mange, når man snakker om rionet, specielt de private forbrugeren har taget det populære stål net til sig i havens opbygning.

Galvaniseret rionet

Når man bruger rionet til armering af beton mv., så bruges oftest den ubehandlede type. Når de private køber rionet til hegn, da vil de dog oftest have et rustfrit net, derfor bruger man det net, der hedder galvaniseret rionet. Det galvaniserede net holder stålfarven og ruster ikke, i modsætning til det ubehandlede net, der får et rustikt rusten præg. Dog kan det ubehandlede rionet sagtens bruges til hegn eller espalier, og det passer også godt sammen med stål højbede i corten stål. Du kan også købe specielle rionet beslag, der passer til rionet hegn. Enkelte steder på nettet, kan man også købe galvaniserede stålstolper, der matcher rionettet. De galvaniserede stålstolper kan klare mere end en almindelig træstolpe, så kræver hegnet mere holdbarhed og robusthed, så er stålstolper sagen.

Corten Stål

Et andet populært byggemateriale, der er flyttet ind i villahaverne, og som står ufattelig godt som baggrund i haven til både belægning, græs og planter er corten stål. Corten stål, er en ståltype, når den bliver produceret er lettere gråsort, men efter 2-3 måneder udenfor vil få en flot rustik rusten farve.
Corten stål bliver i haven bl.a. brugt som; kant afgrænsning mellem belægning og planter, som runde højbede i haven eller som flytbare plantekasse til terrassen eller lignende. Hvis du ønsker dig stål højbede, så er disse derfor ofte lavet af corten stål – og man tager ikke fejl af farven der får en gylden rustik rusten farve, der matcher stort set alt i haven. Stål højbede i corten stål kan købes flere steder på nettet, og prisen er ofte kr. 1.500,- til 3.000,-. Dog har jeg fundet et sted på nettet hvor prisen er helt i bund på stål højbede & Plantekasser i stål, nemlig ved BilligRionet.dk. Hvis du er interesseret i et større projekts mht. corten kanter, så kan de også hjælpe med at opbygge dette i din have.