Det er blevet populært at handle med hinanden og købe brugt i stedet for at skrotte og købe nyt. Det kan for eksempel være en god økonomisk løsning at købe en brugt bil samtidig med, at mange er heldig med at finde både en god pris, men også en bil i rigtig god stand.

Selvom det er blevet mere populært at købe brugt er der stadig mange, som ikke er helt tryg ved processen med at skulle købe noget af en privatperson. Derfor forbliver de loyale ved bilforhandleren, fordi de har en følelse af, at der er mere styr på tingene. Det er synd, da der kan være flere fordele ved at købe brugt, og man kan gøre et rigtig godt køb.

Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Grunden til nogle ikke er helt trygge skyldes ganske enkelt uvidenhed. Og det er ofte viden en god bilhandler har. Samtidig kan der være forvirringer i forbindelse med et køb af brugt bil hos en privatperson. Det kan være man er i tvivl om bilen har været til de syn den skal, og specielt om den nu også kun har kørt de kilometer, som sælger oplyser den har. Tjenester, der tjekker nummerpladeoplysninger som på Tjekbil kan hjælpe med at fortælle sandheden om bilens historik. Det betyder, at køber kan blive oplyst om alle bilens informationer.

Slutseddel og omregistrering?

Sidste step i købsprocessen ved brugte biler er at få udarbejdet en slutseddel. Det er i forvejen en god idé at tjekke op på bilen historik, men også under hvilke vilkår bilen skal handles for. Samtidig er det en rigtig god idé at finde en guide til omregistrering af bil, da det er købers ansvar at omregistrere billen inden for tre uger. Her kan man finde alle informationer, hvis man overvejer at købe en brugt bil.

God biljagt!