I virksomheden såvel som privaten modtages der mange fortrolige dokumenter, som ikke bør læses af andre. For at sikre at de fortrolige dokumenter ikke videregives eller læses af andre, kan en makuleringsmaskine være nyttig

Der findes et utal af forskellige makuleringsmaskiner, der veksler i både pris og kapacitet. Makuleringsmaskinen er en effektiv, nem og sikker måde at gøre papirer med følsomme oplysninger ulæselige for andre og derefter kan man uden bekymring smide det makulerede papir i papirkurven.

Det er dog ikke kun papir, som makuleringsmaskinen kan destruere – der findes modeller, som kan makulere hæfteklammere, kreditkort, papirclips og DVD’er.

De mange fordele ved en makuleringsmaskine

Der er mange fordele ved at erhverve sig en makuleringsmaskine – ud over sikkerheden ved at makulere de fortrolige dokumenter og derved beskytte vigtige oplysninger om virksomheden og persondata.

En makuleringsmaskine kan ligeledes være med til at reducere omkostningerne i virksomheden – er virksomheden stor, og der dermed er mange dokumenter at makulere, vil makuleringsmaskinen hurtigt tjene sig ind. Købet af en makuleringsmaskine er derudover en billigere løsning end en mobil makuleringstjeneste.

En makuleringsmaskine kan derudover være behjælpelig med at skabe et mere effektivt arbejdsmiljø. Et produktivt og effektivt arbejdsmiljø forekommer, hvis kontoret er organiseret, ryddeligt og velordnet. Dette kan en makuleringsmaskine ligeledes hjælpe med, da den effektivt bortskaffer dokumenter, der ikke længere er nyttige.

Derudover kan flere makuleringsmaskinemodeller indeholde mange dokumenter og er automatisk, hvilket er tidsbesparende, da den sjældent skal tømmes og selv makulerer papirerne. Dette gør, at medarbejderen har mere tid til at udføre de egentlige arbejdsopgaver.

Endnu en fordel ses ved, at en makuleringsmaskine er miljøvenlig. En virksomhed, som har anskaffet sig en makuleringsmaskine, kan benytte det strimlede papir som beskyttelse i forsendelser og pakker i stedet for at bruge flamingo. Skal det makulerede papir benyttes som beskyttelse i forsendelser skal det dog tages in mente, at sikkerhedsniveauet som minimum skal være P-5 – dog gerne P-6 eller P-7.

Gældende for sikkerhedsniveauerne er, at jo flere stykker makuleringsmaskinen makulerer papiret i, jo højere er sikkerhedsniveauet. Endvidere kan det siges, at jo højere sikkerhedsniveauet er, jo mere er der plads til i affaldskurven, før den er fuld.

I maj 2018 træder en skærpet persondatalov i kraft. Denne persondatalov fastsætter en stramning af sikkerheden inden for persondata og fortrolige dokumenter i virksomhederne. Forekommer der brud på persondataloven, er bøderne markant steget for virksomhederne – det laveste bødeniveau er enten 2 % af virksomhedens globale omsætning eller 10 millioner euro, og det højeste bødeniveau er 4 % af virksomhedens globale omsætning eller 20 millioner euro, jf. www.datatilsynet.dk

Prisen er altså høj, hvis man ikke overholder de nye stramninger i persondataloven. Makuleringsmaskinen kan dog sikre, at de personlige data og fortrolige dokumenter ikke læses af andre. Forpligtelsen ved at sikre kundernes persondata i virksomheden er derfor endnu en god grund til at købe en makuleringsmaskine.

Det anerkendte mærke Rexel har et bredt sortiment af makuleringsmaskiner. Rexel sikrer kunderne kvalitetsbevidste makulatorer – både til hjemmekontoret og til en større arbejdsplads.

Som eksempel kan en Rexel makulator Auto+ 100M nævnes, da den kan makulere op til 100 ark. Makulatoren makulerer automatisk papirerne og har sikkerhedsniveau P-5, hvilket betyder høj sikkerhed og 2000 strimler af hvert ark. Denne model er ideel til 1-2 brugere og kan derfor med fordel benyttes på et mindre kontor eller til privat brug.

Derudover findes Rexel Auto+ 300M, som kan makulere op til 300 ark automatisk. Denne makulator har ligeledes sikkerhedsniveauet P-5. Den er ideel til 5-10 brugere og har en lås med pinkode for ultimativ sikkerhed og fortrolighed.

Gældende for både Rexel Auto+ 100M og Rexel Auto+ 300M er, at de begge har mikromakulering. Dette er påkrævet til sikker destruering af fortrolige dokumenter. Begge modeller er derfor ideelle til virksomhedsmæssige, juridiske og finansielle miljøer med høje sikkerhedskrav.