Mange, der døjer med søvnbesvær kan have gavn af en tyngdedyne eller kugledyne, men hvad er en dette for en slags dyne? Kugle- eller tyngdedyner, er meget ens, men alligevel ikke helt det samme.

Kugledyner er en form for tyngdedyne, hvor kuglerne skaber tyngde. Vigtigst af alt giver kuglerne, der kan variere i størrelse og materiale, berøringsstimuli, der virker beroligende og afslappende. Modsat tyngdedynen, der skaber et konstant pres, sikrer kuglerne i kugledynen, at sanserne påvirkes på varierende måder.

Hvem bruger Kugle- eller Tyngdedyner

Kugledyner og andre sansestimulerende produkter kan hjælpe personer med diagnoser såsom demens, autisme og ADHD. Den øgede kropsbevidsthed og kropsstimulation har en terapeutisk og beroligende virkning for en lang række diagnoser (f. eks. demens, autisme og ADHD). Men de kan også hjælpe folk, der døjer med søvnbesvær, oplever at det kan føles brugbart, at gøre brug af en tungere dyne, og det kan der være flere årsager til.

Nogle af disse årsager finder du på følgende liste:

Med en tung dyne oplever mange, at de er mindre urolige, og altså ligger og vender og drejer sig i mindre grad end ellers. Dette skyldes ganske enkelt den ekstra tyngde, der holder dig fast på en tryg og sikker måde

Selve trygheden er også et fokuspunkt hos mange brugere af vægtdyner. Her beskrives følelsen for eksempel som at være i en tryg hule eller et kram

Dynen tilpasser sig grundet den ekstra vægt til din kropsform. Dette giver for mange anledning til stor komfort.

Vægtdyne – Kan købes ved Getaby.dk

Find den rigtige dyne til dig

En vægtdyne er naturligvis ikke nødvendigvis det rette valg for alle. Er du dog nysgerrig på, om det kan være med til at understøtte dig og din søvn, eller hjælpe en du holder af, som har autisme, ADHD eller demens, da kan du med fordel undersøge mere om emnet. Her kan du for eksempel også finde ud af, præcis hvor tung en dyne der anbefales til personens kropsvægt – som hovedregel, da gælder det, at dynen skal veje cirka en tiendedel af din vægt. Dette kan dog naturligvis variere, ligesom også præferencer og søvnkvalitet vil variere hos den enkelte.

Finde den rette vægtdyne hos Getaby.dk.

Dette er en sponsoreret artikel.