Hvorfor går folk i psykoterapi?

Der er forskellige grunde til, at folk vælger at gå i terapi.

Da jeg for år tilbage valgte at uddanne mig til terapeut, var det fordi jeg var klar over, at det ville kunne hjælpe rigtig mange mennesker på sigt. Jeg har nu haft klinik i nogle år og mærker hvor dejligt det er og jeg bekræftes dagligt i, at mine forventninger holdt stik.

Folk der kommer i terapi har ofte en konkret problematik de ønsker at arbejde med. Det kan være alt lige fra et problem de ikke kan se en løsning på til lavt selvværd og store problematikker som overgreb eller svigt.

HVAD ER DET FOR MENNESKER DER GÅR I TERAPI?

Det er ikke en bestemt slags mennesker der går i terapi, men mennesker af enhver slags. Det kan være alle, lige fra direktøren der har brug for terapi, fordi han synes det er svært at være en dygtig nok leder. Til skoleeleven der synes det er svært at få samspillet med kammeraterne til at fungere, eller husmødrene der synes det er overvældende, at få alt til at spille sammen i en familie. Det kan også være et menneske der pludselig oplever stress, angst eller deprimeret og ønsker hjælp til at komme ud af det og lære advarselssignalerne at kende, så de kan undgå det kommer til at ske igen. Terapi kan afhjælpe stress ved stressbearbejdning ved en terapeut.

HVAD ER DET SÅ TERAPEUTEN KAN GØRE?

Terapeuterne ved “Stressbearbejdning.dk” vil altid tage udgangspunkt i, hvordan du føler.

Eksempel med direktøren fra før; Terapeuten vil typisk have en interesse i at afdække, hvorfor direktøren synes det er svært at være dygtig nok. Hvad betyder det at være dygtig nok – og hvilken betydning har det for dig, når du ikke er det mod når du er det? – Hvad er fordelene? Er det sådan, at du skal være dygtig hele tiden? – hvor kommer tankerne og følelserne fra? Hvordan identificerer du dine følelser – og når de er identificeret – hvordan reagerer du så på dem? Direktøren når måske til den erkendelse, at det er et levn fra hans fortid, at skulle være dygtig, idet han hele sin opvækst er blevet anerkendt og målt på, at være dygtig. Derfor har han det hovedtema med i terapi i dag. Der arbejder herefter fremadrettet på, at erkende, at det ikke er muligt at være dygtig til alt – og at det også er ok.

Det kan være en kort eller langvarig proces at gå i terapi – alt efter hvad arbejdspunkter der er. Èn ting er imidlertid sikkert. De mennesker der vælger at gå i terapi af den ene eller anden årsag, kommer til, at opleve sig selv fra et andet perspektiv end de hidtil har gjort.

 

Anbefalet Stress Terapeut >> https://www.stressbearbejdning.dk/