Hvor kan man købe håndsprit?

Ikke ret mange steder – Men efter at have søgt på nettet, da fandt vi her et sted du kan købe >>> håndsprit. (på lager pr. 21/3-202).

Håndhygiejne & Håndsprit

Med en regelmæssig og korrekt håndhygiejne når man langt. Dvs. man skal gerne vaske hænder regelmæssig, og følge sundhedstyrelsens råd. Men kan kombinere den regelmæssige håndvask med håndsprit eller hånddesinfektion. Disse kommer både som gel eller spray mm.

Faktisk er hånddesinfektion med håndsprit kun et supplement til god håndhygiejne. Med andre ord er det altså vigtigere, at du vasker hænderne korrekt end at du skal spritte dem af. Men håndsprit kan være fint at bruge som supplement i disse tider med Covid-19, da det helt sikkert er bedre at være på den sikre side.

Hvorfor er det vigtigt at vaske hænderne?

Det er altid vigtigt at vaske sine hænder, uanset om det er højsæson for virus eller ej.

For ved at vaske hænderne minimerer du risikoen for smittespredning. Bakterier og vira kan overføres ved kontakt med overflader som en håndvask, håndtag eller gelænderet på trappen på vej til toget. Ja, du rører formentlig ved mange flere ting på vej til arbejdet, end du umiddelbart forestiller dig.

Har du på et tidspunkt i dagens løb fået vira eller bakterier på hænderne og derefter klør dig i øjet eller fjerner noget mellem tænderne, kan virussen eller bakterien gøre, at du bliver smittet. Her kan det dog tit være svært at finde en håndvask, så her vil man nemt kunne supplere med en lille håndsprit.

Hvor ofte skal man vaske sine hænder?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man vasker sine hænder i følgende situationer:

Hvordan vasker man hænderne korrekt?

Skyller du dine hænder lidt hurtigt for derefter at tørre dem af i bukserne, så hænderne hurtigt er tørre? Så er det den helt forkerte måde.

Det kræver nemlig lidt mere tid ved håndvasken end et par sekunder for at vaske sine hænder ordentligt. Sådan gøres det korrekt ifølge sundhedstyrelsen:

  1. Hænder og håndled fugtes, inden sæben kommes på
  2. Sæben fordeles grundigt.
  3. Vask grundigt i minimum 15 sekunder, og husk fingerspidser, tommelfingre, mellemrum mellem fingrene samt håndrygge, håndflader og håndled.
  4. Skyl sæben af og dup hænderne helt tørre i et håndklæde/papirhåndklæde.

En korrekt og ordentlig håndvask tager omkring 60 sekunder.

Du kan læse mere om håndhygiejne på Sundhedstyrelsens hjemmeside.

 

Kilde: Worldvision.dk