Bruxelles er lidt af en overset storby. Det er en skam, for den Belgiske hovedstad har rigtig meget at byde på og er en glimrende storbyferiedestination – f.eks. i forbindelse med en forlænget weekend.

Desuden er Bruxelles ikke et dyrt rejsemål. Med en smule research kan du faktisk lave en rigtig billig storbyferie i Bruxelles. Hvis du selv sørger for at finde flybilletter og hotel og booker begge dele individuelt, vil du på store dele af året sagtens kunne holde en forlænget storbyferie i Bruxelles til omkring kr. 1.000.

I nedenstående kan du læse, hvordan du finder billigt hotel og billige flybilletter til Bruxelles.

Flybilletter til Bruxelles

Når du er din egen rejsearrangør, og selv booker fly og hotel individuelt, giver det mest mening i første omgang at få styr på flybilletterne, da prisen kan variere meget afhængigt af periode. Udbuddet af hoteller er til gengæld meget stort i Bruxelles, så du skal efterfølgende nok kunne finde et billigt hotel, som matcher dine flybilletter.

Bruxelles er generelt en meget billig destination at flyve til. F.eks. har lavprisselskabet Ryanair rigtig mange afgange til hovedstaden, og du kan i mange perioder hen over hele året finde tur/retur flybilletter til nogle få hundrede kroner.

For at få overblik over mulige afgange og desuden at finde de absolut billigste billetter, kan de anbefales at fyre op for schweizerkniven inden for flysøgemaskiner – skyscanner.dk.

Skyscanner søger flypriser på tværs af hundredvis af forskellig flyselskaber i én søgning. Som en ret smart lille feature har du desuden også mulighed for at få Skyscanner til at vælge den billigste måned at rejse i.

Efter en hurtig søgning fandt Skyscanner nedenstående billetter til Bruxelles. Prisen er kun kr. 258 for tur/retur billetter fra København med netop Ryanair.

Som en lille bonus er denne flyvning til gengæld hen over en weekend fra fredag til søndag.

Screenshoots fra Skyscanner
Screenshot fra Skyscanner

Hotel i Bruxelles

Nu skal der researches hotel. Der er behov for to overnatninger – fra fredag til søndag – som naturligvis skal matche flyets ankomst- og afrejsetidspunkter.

Til dette formål kan det anbefales at anvende hotelsøgemaskinen Trivago.dk. Her får du et rigtig godt overblik over markedet, da der søges på tværs af i skrivende stund flere end 1,8 millioner hoteller over det meste af verden.

Da din tid i storbyen er knap, bør du vælge et hotel med central beliggende. For at holde prisen på omkring de kr. 1.000 begrænser vi desuden udvalget til hoteller med tre stjerner.

Den søgning giver en lang række resultater, hvor Trivago anbefaler Hotel Mozart, som du kan se i nedenstående.

Screenshot fra Trivago
Screenshot fra Trivago

Ved nærmere gennemgang ser det faktisk ud til at være en rigtig god deal. Hotellet ligger i kort gåafstand til Bruxelles’ berømte Grand-Place i hjertet af byen. Der er gratis morgenmad og endnu bedre – gratis morgenmad inkluderet i prisen.

Prisen er kun kr. 578 per overnatning og således kr. 1.157 for begge nætter. Men da prisen gælder for to personer, og I således er to om at dele regningen, bliver prisen per person altså kun kr. 578.

Den snupper vi.

Samlet pris for turen til Bruxelles

Lige for at samle op var prisen på tur/retur flybilletterne kr. 258, mens to hotelovernatninger løb op i kr. 578. Således bliver den samlede pris på en smuttur til Bruxelles kun kr. 836. Det kan vist ikke gøres meget billigere.

Det skal dog lige nævnes, at du hertil skal huske en mindre udgift til transport mellem lufthavnen og hotellet.

God tur til Bruxelles.

NB: Priserne på denne tur er baseret på afrejse fra København fredag den 16. november 2018 og hjemrejse søndag den 18. november 2018.