En god forberedelse på køb af babytøj til den nyfødte, kan i mange tilfælde spare dig en masse penge og frustrationer over eventuelle manglende tøj emner.

Gode råd inden du køber babytøj

BabytøjDu vil ofte blive nødt til at skifte dit barns tøj flere gange om dagen – babyer kan være meget rodet! – Så sørg for at outfits er ukompliceret og nemme at åbne, f.eks. bodyer ved bleskift. Tøjet skal være nemt at tage af og på, åbne og lukke. Generelt skal du fokusere på blødt, behageligt tøj uden irriterende tags eller søm. Klip eventuelt tags helt af.

Mange babyer vokser fra newborn-tøj eller 0- til 3-måneders tøj hurtigt, og nogle større babyer springe de nyfødte størrelser helt over.

Det er også svært at forudsige, hvilken størrelse babytøj dit barn får brug for i første omgang, dvs. nyfødt. Mange babyer vokser fra newborn-tøj eller 0- til 3-måneders tøj hurtigt, og nogle større babyer springe de nyfødte størrelser helt over. Nogle babyer starter med 0-3 måneders eller 3- til 6-måneders størrelser. Det bedste tip er at købe tøj i flere størrelser.
Undgå tøj, der sidder for stramt, specielt om halsen, og dem der har ledninger eller bånd. Tjek knapper, bånd, og dekorative elementer for at sikre, at de sidder ordentligt på. Hvis snore og legnende falder delvist af, kan der være kvælningsfare.

Hvor meget babytøj du har brug for, afhænger af, hvor ofte du planlægger at ordne vasketøj.

Hvor meget babytøj du har brug for, afhænger af, hvor ofte du planlægger at ordne vasketøj. Men vi har angivet en cirka retningslinje nedenfor (i parentes). Dette er kun en tøj liste – så hvis du ønsker at shoppe for andre nyfødte accessoires, da må du finde en lignende liste for dette.

Babytøj – Hvor meget skal der købes?

One-Piece outfits (6 til 8). Nogle af disse er dybest set sparkedragter eller bodyer, der er passende til sove og lege i. Fordi babyer ofte tager sig en lur så hyppigt, er one-pieces meget bekvemme. Husk! An på årstiden, at købe enten kort- eller langærmede bodyer.
T-shirts (3 til 5). Kig efter t-shirts med masser af plads i nakken, eller knapper i nakken, så de glider let hen over dit barns hoved. Mange forældre foretrækker også one-pieces, med knapper i skridtet.
Leggings eller bukser (5 til 7). Tillader dig at skifte bukser eller leggings på dit barn, uden at du skal skifte hele sættet (one-pieces). Kig efter elastisk linninger, der passer let over dit barns ble og mave – og kan udvides da han eller hun vinder mere vægt.
Trøje eller jakke (1). De fleste babyer kan ikke lide at have tøj trukket ned over hovedet, så varm din baby med en trøje eller jakke, der har knapper foran.
Pyjamas eller sveller (3 til 5). Uanset hvor nuttet det end ser ud, så undgå nattøj, der har kompliceret knapper. Undgå generelt tøj der kræver en masser indsats for at komme i eller ud af.
Baby tæpper (2 til 3). Disse fleece eller bomulds baby tæpper, bruges i stedet for dyne. Disse kan komme over din babys nattøj til at holde ham eller hende varm om natten. De erstatter de traditionelle dyner eller tæpper, som ikke er sikker for babyer at sove i på grund af risikoen for vuggedød.
Fleecewear (1 til 2). Hvis du har et vinter barn, skal du købe en fleecedragt til at holde barnet varmt på udflugter. De er ofte hætteklædte og kommer i mange stilarter. En anden mulighed er at undgå voluminøse flyverdragter. Brug istedet en lun, fleece-foret klapvogns sæk (konstrueret til de seler i klapvogne og autostole).
Sokker og støvletter (8 til 10 par). Du skal bruge masser af sokker til indendørs brug (gerne med gummi dupper under). Du skal også bruge sokker til at holde dit barns fødder varme, når du er ude.
Hatte eller huer (1 til 3). Du ønsker en bredskygget hat til en sommer barn, eller en blød, varm hue, der dækker ørerne til en vinter baby.